SAMSUN / SALIPAZARI - Muslubey Ortaokulu

May

Türkiye yüzyılı maarif modeli.

May

Turizm Bakanlığımızca  2021  yılında  başlatılan  ve  bu  yıl  16  şehrimize  yayılan  "Türkiye  Kültür  Yolu

Festivali" gerek coğrafi (uygulama alanı) ve beşeri (katılımcı sayısı) büyüklüğü ve gerekse içeriğinde yer

alan ulusal ve uluslararası etkinliklerin niteliği, niceliği ve çeşitliliği ile bu alanda bilinen en kapsamlı

festival olma özelliği taşımaktadır.

"Türkiye  Kültür  Yolu  Festivali",  Avrupa'nın  en  prestijli  festivallerini  bünyesinde  barındıran

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyeliğine kabul edilerek ülkemiz adına uluslararası alanda da önemli bir

marka değeri oluşturmuştur.

"Her Yerde, Herkes İçin Sanat" mottosuyla özetlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalinin bilhassa

ilimiz ve çevre illerdeki kültür sanat paydaşları, tur operatörleri ve acentalar, ilgili kurum ve kuruluşlar,

sivil  toplum  kuruluşları  ve  vatandaşlarımıza  etkin  bir  şekilde  duyurulması,  çoğunluğu  ücretsiz  olan

festival etkinliklerimizden faydalanan kişi sayısını arttıracak ve turizm hareketliliğinin oluşmasına katkı

sağlayacaktır.

May

Okusam projesi kapsamında Kudüslü Ömer kitabını okuyan öğrencilerimiz Kubbetü-s Sahra maketiyle Filistin köşesi hazırladı.

May

Okusam projesi kapsamında Cumhuriyet'in İlk Sabahı kitabını okuyan öğrencilerimiz Panaroma 1919 Müzesi'ni ve Tütün İskele'sini ziyaret etti.

May

Okusam projesi kapsamında Zaman Bisikleti kitabını okuyan öğrencilerimiz ziyarete yeni açılan Samsun Müzesi'ni ziyaret ederek arkeolojik kalıntıları ve diğer tarihi eserleri incelediler.

Mrt

Öğrencilerimizin servislerine daha güvenli biçimde inip binebilmeleri için düzenlemeler yapıldı.

Mrt

Sınıflarımız birer adet Ramazan kolisi tedarik ettiler ve bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıldı.

Mrt

5,6 ve 7. Sınıf öğrencilerimiz İlçemizde yer alan Tepealtı Doğa, Fen ve Matematik Okulu'nu  ziyaret ederek çeşitli etkinliklere ve uygulamalara katıldılar.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışması düznlendi. Altı öğrencimizin katıldığı yarışmada birin seçilen 6/A sınıfı öğrencimiz Buğlem ERDOĞAN okulumuzu temsil etmeye hak kazandı. Kendisine ilçe yarışmasında başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuzdaki bisikletler bakımdan geçirilerek okul bahçesinde bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirildi.

Şbt

OKUSAM PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN OKUDUĞU CUMHURİYETİN İLK SABAHI KİTABI İLE İLGİLİ İLK MECLİS BİNAMIZIN MAKETİ İLE KİTAPTA GEÇEN ATATÜRK VE ŞERBETÇİ ÇOCUĞUN CANLANDIRMASI YAPILDI.

Şbt

OKUSAM PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN OKUDUĞU BANDIRMA ROKET KULÜBÜ KİTABI İLE İLGİLİ ETKİNLİK YAPILDI.

Ock

Okulumuzda dönem sonu etkinlikleri kapsamında, ip atlama, zeka oyunları, sinema, kelime oyunu, hitabet yarışması, futbol, yaşlı ziyareti, müzik dinletisi etkileri gerçekleştirdik.